top of page
Foto van schrijverMFA Centrum 't Dok

Sacred Dance nu ook in MFA 't Dok

Bijgewerkt op: 26 nov. 2018


Na jaren les te hebben gegeven in Vriezenveen, Markelo en Enschede vindt Jeaneth de Witte het tijd voor een volgende stap. Vanaf januari komt Sacred Dance ook naar Almelo.

“Sacred Dance is ontstaan in de jaren 70”, vertelt Jeaneth. Mensen vinden innerlijke rust door de dans en muziek. Er zijn verschillende dansen met ieder een eigen choreografie. “In de choreografie zie je veel van het dagelijkse leven terug. Soms doe je drie stappen vooruit en maak je een pas op de plaats.” We dansen op verschillende muziekstijlen, zoals Klassiek, Keltisch en Taizé.

Terwijl alle deelnemers dezelfde passen hebben, is de uitvoering bij iedereen anders. Door de herhalende bewegingen in de cirkel, merk je hoe belangrijk het is om je aandacht bij jezelf in het ‘hier en nu’ te houden. Als je even ergens anders aan denkt, ben je eruit. Dat is niet erg, want goed of fout bestaat niet in de dans. Je kunt telkens opnieuw beginnen. Deze focus nemen velen mee naar hun dagelijkse leven.


Sacred Dance laat ook een vorm van schoonheid zien. Er gebeurt iets waar je heel blij van wordt omdat het zo mooi is. Juist door de vorm en de muziek. Als je de dansen herhaalt, gaat het steeds makkelijker. Daardoor merk je hoeveel vreugde er ontstaat. “Sacred Dance heeft zo’n helende werking.”

Meerdere mensen uit de regio, mannen en vrouwen, dansen inmiddels bij Jeaneth. Je kunt er jong mee beginnen en tot op hoge leeftijd meer doorgaan.

Vanaf 15 januari van 19.30 - 21.30 uur is Sacred Dance in mfa ’t Dok te volgen.

De kosten zijn 148 euro per 12 lessen. Heeft u interesse of wilt u meer weten over de lestijden, ga dan naar www.zonne-wende.nl of bel 06 – 144 50 201 of kom langs voor een gratis kennismakingsles.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page